5x Griekse herfstwijn

De fantastische (na)zomer is nu toch echt voorbij. Op naar de gezelligste tijd van het jaar! Heerlijk op de bank met een boek, jazzplaat uit de speakers, regen tikkend op het raam en een wijntje in de hand. Wat mij betreft een ideale herfstdag. En ja, ook in de koudere maanden kan je heel goed een Griekse wijn als herfstwijn schenken. Het zonnige klimaat zorgt er juist voor dat de druiven optimaal ontwikkelen. Dat levert herfstwijnen op die je bij de eerste slok een warm gevoel geven.

Welke herfstwijn je op een koude dag schenkt? Deze 5 Griekse rode wijnen bijvoorbeeld:

Een beetje anders

Voor ‘gekkere’ wijnen ben ik altijd te porren. De Skouras Cuvée Prestige is zo’n wijn. De combinatie van 90% typisch Griekse agiorgitiko-druif met 10% cabernet sauvignon mag je gerust ‘anders’ noemen. De rode wijn barst van het rijpe fruit als kersen, bramen en pruimen. Daardoor neigt die een tikkie richting de zoete kant. Maar het zijn de kruiden en anijsachtige afdronk die de Cuvée Prestige anders maken. Het doet in de verte zelfs denken aan glühwein. Houd je daar ook van? Dan kan ik je de Skouras Cuvée Prestige Red zeker aanraden.

Klik hier om de Skouras Cuvée Prestige Red te bestellen.

Gouwe ouwe

De Biblinos is een rode wijn met een verleden. Wijnhuis Biblia Chora kocht ooit een stuk land aan in het gebied rondom de Pangeon berg. Daar groeide een onbekende druif die zorgde voor verrekte lekkere wijn. DNA onderzoek wees uit dat deze niet verwant is aan moderne rassen, maar behoorde tot een bijna uitgestorven ras uit de oudheid. Inmiddels heeft het team van Biblia Chora de druif gehercultiveerd en staat deze aan de basis van de Biblinos. Een 12 maanden op hout gerijpte wijn waar je echt voor moet gaan zitten. Donker fruit, chocolade en vanille voeren de boventoon. Perfect om in te schenken na een lange herfstwandeling.

Klik hier om de Biblia Chora Biblinos te bestellen.

Zoetkruidige herfstkick

Laat het buiten maar regenen en waaien. Met een glas Merlot Cabernet Sauvignon van Gkirlemis heb je het geeneens door. Heerlijk ontspannend, languit op de bank. Maar ook bij een lamsschotel of een pastamaaltijd is dit een perfecte wijnkeuze. De broers Gkirlemis houden namelijk van experimenteren. Dat proef je! Ontdek wat de Griekse zon met bekende Franse druivenrassen doet. Bekend, maar toch verrassend. Donker fruit gecombineerd met prettig aanwezige hints van mokka, ceder en peper. De zoete kruiden zorgen voor een verrassende kick bij de afdronk. Heerlijk voor de herfst (en net zo lekker in de rest van het jaar).

Klik hier om de Gkirlemis Cabernet Sauvignon te bestellen.

Griekse herfstwijn Merlot Cabernet Sauvignon van Gkirlemis

Een decadente herfstdag

Het is heerlijk om soms lekker decadent te doen. Bijvoorbeeld door op een random zondagmiddag een topwijn open te trekken. Ben je in zo’n mood? Dan is de Gerovassiliou Evangelo jouw wijn! Een echte allemansvriend, maar allesbehalve gemiddeld. De Evangelo scoort op het ene na het andere concours namelijk geweldige beoordelingen. Het is echt een wijn voor in de herfst. Veel donker fruit met mokka, cacao en kruiden. Zo’n rode wijn waar je na 2 glazen heerlijk rozig van op de bank ploft. Ik hou ervan!

Klik hier om de Gerovassiliou Evangelo te bestellen.

Griekse herfstwijn Gerovassiliou Evangelo

Tip herfstwijn: de beste herfstdeal

Ja, waar past Biblia Chora Red eigenlijk niet bij? Overheerlijk bij wildgerechten, ultiem genieten voor de openhaard of gun ‘m de tijd om nog complexer te worden als bewaarwijn. De intens rode kleur herbergt een explosie aan smaken. Dit is een wijn die het waard is om in ieder geval eens te proberen. Al is het maar omdat hij tijdelijk extra voordelig is.

Profiteer hier van onze Biblia Chora Red herfstdeal (tijdelijk 12% korting).

Herfstwijn Biblia Chora Red

Sander

DEEL JOUW LIJST